FlexSlider

A te hangod

Mit tanultál az iskoláról? Mit tanulhat az iskola Tőled? Meddig ér a hangod, s hol nem hallják már meg? Van a tanároknak lelke? A diáknak véleménye? Min változtatnál és mi bánt? El tudsz képzelni egy másik, más iskolát? Milyen volna ott egy nap? Egy év? És milyen most? Kemény? Vagy rideg? Semmi értelme, vagy csak szimplán tré? Mondd, hogy csináljuk másképp?

Meglátásom kilencedikes fejjel az iskoláról

Az iskolában nagyon monoton az egész nap, egyik teremből megyünk át a másikba, diktálják az anyagot és elvárás, hogy ezt következő órára hibátlanul tudjuk. A diákok persze ezt nagyban mellőzik, és reménykednek, hogy megússzák a rossz jegyet. Az órán mivel csak diktálnak, ezért nem nagyon érdekli/köti le a tanulókat a tananyag, ezért nyílván nem is figyelnek, szóval még órán se jegyeznek meg semmit rosszabb esetben. Még az utálatos fizika órát is lehetne biztosan izgalmasakká tenni, ha a bonyolult egyenletek helyett inkább kísérleteket csinálnák és logikusan átbeszénénk a történéseket, én személy szerint úgy se fogok belőle érettségizni csak az a cél, hogy átmenjek, aki akar vele többet is kezdeni annak tömjék a fejét unalmas képletekkel. 

Elképzeléseim egy jó iskoláról

Az első,amin változtatnék, az a tanárok fizetése. Először is megteremtenék (egy mainál jóval magasabb) alap bért.A tanulók elégedettsége alapján kapnának a tanárok bónusz jutalékot, így a tanár is próbál majd a gyerekekhez jobban alkalmazkodni, és a gyerekek is jobban élveznék az órát.